17 Ağustos 2009 Pazartesi

Merhaba

Merhabalar,
Asi rüzgarının estiği ve serinliğini bizim olan kıyılarda, sahillerde duyduğumuz bir ortamdan,
Kendi sitemizden,
Kendi blogumızdan.

Bir dizi izledik böyle oldu.
"Bir dizi izledim hayatımda bir dizi değişiklik oldu." diye yazmıştım daha önce. En güzel değişikliklerden birisi de bu siteye sahip olmak oldu. usayken arkadaşımın elinin ve gözünün emeği ve zamanın büyük bir bölümünün vakfedilmişliği ile. Bir nevi çiftlik hayatını yaşadığımız aslında hep yaşamak istediğimiz ama koskoca bir şehrin göbeğinde bunu başarmamıza imkan olmayan bu imkanın ilerisi için mevcut olup olmadığı da olmaz yönünde çok büyük şansa sahipken karşımıza çıkan çiftlik ve içinde, çevresinde yaşayanlar aradığımız tavda olunca biz de özlediklerimizi yaşayarak olmasa bile seyrederek giderme fırsatı bulmuştuk. Buraya da bir çiftlik gözüyle bakabilir miyiz diye düşünüyorum. Sözcüklerden oluşan her tohumun yeşerteceği yazılar kimbilir bize neler anlatacak, mahsulü olarak kimbilir ne veriler toplayacağız.

Biz de buranın gölgeli yollarında dolaşacağız, at binmesek bile iletilerimiz ile sörf yapacağımız kesin.

Selamlarımı asiesintilerin önüne kattım, ulaşsın diye.
Sevgi ve saygıyla kalmak üzere.

5 yorum:

  1. Selam Asicanlar,

    yeni mekanimiz hayirli olsun. Bol bol güzel mesajlarla, paylasimlarla dolsun.
    Emegi gecenlerin ellerine saglik.
    Elif

    YanıtlaSil
  2. SELAMLAR SEVGILI ACEMIDEMIRCI,USAYKEN VE ADACIM NE GUZEL SIZE BU KADAR SAKIN BIR ORTAMDAN TESEKKUR EDEBILMEK.SIZ GERCEKTEN COK OZEL VE ORNEK INSANLARSINIZ HAYAT SIZE HERZAMAN GULEN GOZLERLE BAKSINKI SIZDE BIZE ISIK OLMAYA DEVAM EDIN.EMEGINIZE YUREGINIZE VE ELLERINIZE SAGLIK IYIKI VARSINIZ.HAYIRLI OLSUN

    YanıtlaSil
  3. Sevgili 'Adsız',

    Güzel sözlerinizi duymak ne güzel. Çok teşekkürler.

    Sizlerin katkılarıyla, paylaştıklarımız artacak, ışıklarımız çoğalacak her geçen gün...

    Sevgilerimle...

    Not: Mesajınızın altına rumuz yazarsanız sizi tanımamız kolaylaşacaktır :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Sevgili Elif ve Adsız rumuzu ile şimdilik bilebildiğimiz ama bir de rumuzuyla yazarsa kendisini de bilebileceğimiz arkadaşlarımızın içten, yürekten yazılarını okumak derin bir nefes alınınca duyulan huzur gibi geldi bana.
    Oksiejnli bir ortam gibi, nefes alınabilir ve yaşanabilirliği olan ortamlar sağlayan yazılar.
    okumak için de heves doğuruyor.
    Biz de teşekkür ederiz.
    usaykencim, deniz yıldızlarına ait o öyküyü ben de çok severim. Onu ilk okuduğumda deniz yıldızlarını suya atan çocuğa hitap edenin yazarın kendisi olup olmadığını merak etmiştim. Hala merak ediyorum.
    Ancak kim olursa olsun yaşadığından öğrenmiş ve öğrenmişliğini paylaşmak için de yazmış.
    Bir şeyler yap da, yeter ki yapmış ol da, isterse devede kulak tabir edilen kadar küçük olsun ama iyi iş yapmanın huzuru ve kıvancı olsun. Görmezlikten gelme o an olumlu bir davranışını gerektiren bir olguyu, yanından geçip gitme gördüğün halde, duyarlılığını göster, katkın bir çok şeyi kurtarabilir hiç olmazsa başlangıç olur.
    Tüm bu mesajları bunca yazılan ve yazılabilecek ifadeler ile içeren kısacık ama anlam yüklü ve cevabı ile tüm görüşü, kalıplaşmış, alışkanlık olmuş davranışları birden bire tersine çevirebilecek bu öyküyü bir kez daha okumuş olmaktan çok memnunum. Su gibi can veren, hayat katan, olmazsa olmaz, yaşam ya da yaşamın içindeki ihtiyaç duyulan ortam yanı başımızda olsa bile erişimi zorsa bizim için çok uzaktır . Oysa bu kimimiz için erişilmez olabilecek yanı başımızdaki uzaklık, erişmekte hiç de zor olmayabilir kimimiz için. O zaman hepimiz için bir şeyler fark eder. Elinden gelen, elinden gelmeyen için bir şeyler yapabilir. Bazen o an için elinden gelen olan da , o an için elinden elinden gelmeyenin elinden gelebilirliklere ihtiyaç duyabilir..Şartlar ve ortam bunu belirler.
    Bu davranışlar yerleşirse, suyumuzdan ayrı kaldığımızda hiç bir zaman kuşkumuz olmaz kumlarda kuruyup gideceğiz diye biliriz ki bir duralı yüreğin bir duyarlı eli, kendisi için az ötede olsa da bizim için çok uzak ama onun için çok yakın ve kısa mesafedeki hayat ortamına, bizi kavuşturacak ve gidişte fark oluşturacaktır.
    Deniz yıldızlarını, yıldızları, yıldız gibi ışıl ışıl olan her şeyi görmeden geçmesek mi...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Elifcim ve oziicim,
    Hoşgeldiniz.
    Güzel yazılarınız, yorumlarınız için teşekkürler.
    Asi esintisi ile buralara gelen selamlarınızı her zamanki gibi belki biraz daha fazla beklenen sesleri duymanın alışkanlığı ile memnuniyetle okudum.
    Biraz koşturmam var bu günlerde.
    İzninizi rica edeyim.
    Çıkıyorum.
    İyi haberler duymak üzere.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için gmail adresi gereklidir...
Yorumlar, blog yöneticisi tarafından denetlendikten sonra, uygun bulunması halinde yayınlanacaktır...
İyi paylaşımlar...

İletişim: usayken@gmail.com