22 Ağustos 2009 Cumartesi

Deniz Yıldızı

Bir gün yaşlı bir adam kumsalda yürüyormuş. Dalgaların çekildiği saatlermiş ve kumsal, dalgaların kıyıya sürüklediği binlerce deniz yıldızı ile doluymuş. Bu güzel yaratıkların üzerine basmamak için çok dikkat ediyormuş adam.

Hala canlı göründükleri ve denize bırakılmaları halinde hayatlarına devam edebilecekleri için, bazılarını tekrar denize atmayı bile düşünmüş.

Kumların üstünde kalırlarsa yaşayamayacaklarını biliyormuş. Ancak hepsine yardım edemeyeceğini anlayınca hiçbir şey yapmamaya karar vererek yürümeye devam etmiş.

Bir süre sonra kıyıda, deniz yıldızlarını birbiri ardına suya atan bir çocukla karşılaşmış.

Durup sormuş çocuğa, “Ne yapıyorsun?”

“Deniz yıldızlarını kurtarıyorum” demiş çocuk.

“Niye zamanını harcıyorsun? O kadar çok var ki, hepsini kurtaramazsın. Ne fark edecek?” diye sormuş yaşlı adam.

Hiç tereddüt etmeden bir deniz yıldızı daha alıp eline, denize fırlatmış çocuk ve eklemiş “Bu deniz yıldızı için fark etti işte!”

Hayatı boyunca 'fark' yaratmaya çalışan tüm dostlara sevgilerle...

Not: Amerika’lı antropolog, eğitimci ve doğa bilim yazarı Loren Eiseley’in bir denemesinden uyarlanmış olan 'Deniz Yıldızı' hikayesi...

14 yorum:

  1. Merhabalar Usayken
    Yeni blogunuz hayırlı olsun.. Asi sitesinde yorumlarım vardı bu hikayeyi de orada gördüm. Daha önce de biliyordum bu hikayeyi ve çok severdim ama unutmuştum. Bana tekrardan hatırlattığın için sana teşekkür etmek istedim. Yüzümde bir tebessüm oluşmasına fırsat verdin :)
    Acemidemirci ve Ada'nın yazılarını da burada görmek çok güzel.. Yazılarınızın devamının gelmesi dileği ile..
    Esenlikle kalın

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Melis,

    Blog'umuza hoşgeldin... Seni daha sık aramızda görmek isteriz...

    Ben de çok severim bu hikayeyi. Çeşitli versiyonları söyleniyor, yazılıyor... Orijinal hikaye Loren Eiseley'inmiş, yeni öğrendim. Bugünlerde bu hikayeyi hatırlamaya gerek olduğunu düşündüm, nedense :))

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Hoşbulduk :)
    Eminim ilerleyen zamanlarda katılım daha da fazla olacaktır.Daha çok kişi daha çok paylaşacak konu demektir..Böyle güzel bir sitede buluşturduğun için bizleri sana teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Yeni blogunuz hayirli olsun...Cok guzel olmus ellerinize saglik...Hos sohbetler diliyorum, Hoscakalinnnn sevgiler CeVriYe

    YanıtlaSil
  6. Sevgili CeVriYe,

    Teşekkürler mesajın için... Hoşgeldin sayfamıza...

    Blog'umuzun ilk adımları... Zamanla gelişecek...
    Sizlerle birlikte büyüteceğiz...

    'Sakin' ve 'huzurlu' bir ortamda iyi paylaşımlar diliyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili asicanlar tekrar ellerinize saglik dun size selam verdim ama kim oldugumu soylemedim dimi size ben ozii hepiniz gercekten bizim isigimiz oldunuz.saolun iyiki varsiniz.Bol ve hossohbetler sizin olsun ve herkese iyi ornek oldunuz allah yolunuzu acik etsin.ozii

    YanıtlaSil
  8. Sevgili ozii,

    Hoşgeldin tekrar...
    Güzel sözlerin için bir teşekkür daha...

    Sohbetler paylaşıldıkça anlamlı... Almaya/vermeye açık yüreklerle, nice paylaşımlarda birarada bulunmak dileğiyle...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Selam Asicanlar,

    ohh, derin bir nefes almaya geldim buraya. Bu sabah farkli bir yerde yorumlari okuyunca bayagi bir nefesim kesildi´de.....
    Birazcik soluklanmak istiyorum, güzel yorumlarin arasinda, dostca.
    Söyle tam dosyalarimin arasinda kaybolmadan biraz Acemidemirci´nin Bursa havasini soluyayim, sevgili Usayken´in güzel hikayesini okuyayim....
    Sevgi ile kalin
    Elif

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar Elif
    Bizde buraya soluklanmaya geliyoruz..Biliyorsun havasız bir ortamda yazılarımızın değeri bilinmiyor. Asi sayfasına yorum yazmışsın bende sana hitaben burada cevap vermek istedim.
    Biz ortamın havasını değiştirenlere kaç defa söyledik onların amaçları başka en iyisi hiç birşey yapmamak ilgi görmek istiyorlar tek amaçları bu..Sana tavsiyem onlara hitaben bir yorum yazmaman..
    Hoşçakal bol susamlı günler :))

    YanıtlaSil
  11. Gününüz Aydin olsun Dostlar,

    ne yalan söyleyim az önce sevgili usayken´in veda yazisini okuyunca üzüldüm. Üzüldüm cünkü o kadar güzel sözler edilmisti, acimiz sevincimiz paylasilmisti, uzaktata, birbirimizi hic daha önce görmememis bile olsak birbirimizi daha yakindan - en azindan düsüncesini, güzel yüregini taniyabilmistik, onca güzelim yazilar, anlatimlar.........
    Yinede bosa gitmis degildir elbette, kiymetini bilenler olacaktir.
    Sevgili Melis, hayir artik hicbir sekilde cevap vermeyecegim, anladimki ben orayla yarisamam. Halbulki sevgili Acemidemirci´nin dedigi gibi "biraz sabir" edelim istemistim.
    Olsun herseyin bir olumlu yanida var, hepimiz evimize geldik nede olsa, güzel paylasimlar artik burada olsun. Güzelligi, paylasimi bilenlerle dolsun. Pisi pisi kedimiz artik evimizin bahcesinde dolassin :)
    Daha güzel yazilarda görüsmek dilegi ile
    Elif

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Elif,

    Desteğin için teşekkür ederim...

    Huzurlu ve sakin bir ortamda olmak pisi'mize de iyi gelecek kanımca... O tatlı mırıltılarla keyif yaparken bir köşede, bizler de paylaşılan sevgilerle büyüyeceğiz...

    Sağlıcakla kal...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili asicanlar merhaba iyi varsiniz ve bende iyiki sizin gibi huzurlu insanlari tanima firsatina nail oldum.Sevincler paylastikca cogalir,UZUNTULER paylastikca azalir ama ben diger sayfada ne uzuntu ne sevinc paylasilamayacagini iyice anladim ve kesinlikle ne dizi izlemek nede yorum yapmak niyetindeyim.Bu sekilde o kadar huzurluyumki DOSTLARIMI buradan takip edebiliyorum yeter bana.SEVGILI USAYKEN,ACEMIDEMIRCI .ve ADACIM sizin yolunuz hep acik olsun ve ALLAH hep yaninda yardimciniz olsun.Bize yol gostermeye ve ISIK olmaya devam edinki bizde sizden ogrendiklerimizi diger degerli insanlara asilayalim.Sevgilierimle.
    OZII

    YanıtlaSil
  14. Birileri varmi?Yoksa yine pisi pisi dememizi mi bekliyor.
    Arkadaslar ben belkide burdaki yurekten gelen yazilari kac kez okudum ve bir kez daha anladimki.Insanin yuregi kalbi guzel olunca birseyleri paylasmak daha anlamli ve ozel oluyor.
    Her aksam eve donunce sanki birilerini ihmal etmis gibi hemen aciyorum gmail adresimi ve bisyler varmidiye bakiyorum.
    Olmayinca uzulmuyorum cunku biliyorumki benim gibi herkesinde is donusu ayni saat deyil ama dostlarim hep burada.
    Ben bir kac gun once yazilan notlari bile ilk kez okuyormus gibi yuzumde gulumseme ile okuyorum.
    Benden de bolll susamli gunlerrr.
    OZII

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için gmail adresi gereklidir...
Yorumlar, blog yöneticisi tarafından denetlendikten sonra, uygun bulunması halinde yayınlanacaktır...
İyi paylaşımlar...

İletişim: usayken@gmail.com